Skip to main content

اکثر شما با کارت بازرگانی آشنایی دارید و می‌دانید که این کارت فوق‌العاده چه کاربردهایی می‌تواند داشته باشد. در واقع می‌توان گفت که هر کسی که در حوزه واردات و صادرات کالاهای مختلف فعالیت می‌کند با کارت بازرگانی آشنایی دارد. کارت بازرگانی مجوزی است که به فرد اجازه واردات و صادرات در کشور را می‌دهد. این کارت علاوه بر این موضوع می‌تواند کاربردهای فوق‌العاده‌ای برای اشخاص حقیقی و حقوقی داشته باشد و همین دلیل باعث شده تا امروزه افراد زیادی علاقه‌مند به دریافت این کارت باشند.

اما نکته مهمی که در رابطه با کارت بازرگانی وجود دارد این است که این کارت در مراجع بین‌المللی نیز کاربردهای زیادی دارد. البته شما نمی‌توانید از نسخه فارسی این کارت در این مراجع استفاده کنید. برای استفاده از کارت بازرگانی در کشورهای خارجی برای اهداف مختلف باید از ترجمه رسمی کارت بازرگانی استفاده کنید. ترجمه کارت بازرگانی برگه‌ای است که توسط مراجع رسمی ترجمه و تأیید شده است. این کار می‌تواند فوق‌العاده کاربردی باشد و برای شما مزایای زیادی را ایجاد کند.

به طور مثال افرادی که می‌خواهند در کشورهای خارجی سرمایه‌گذاری انجام دهند باید ترجمه این کارت را به سفارت کشور موردنظر ارائه دهند. اما چگونه می‌توان ترجمه کارت بازرگانی را دریافت کرد؟ آیا این کار سخت و زمان بر است؟ برای درک بهتر این مطلب پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای مقاله همراه ما باشید. شما می‌توانید با کمک دارالترجمه میرپارس به‌راحتی کارت بازرگانی خود را در کمترین زمان ممکن ترجمه کرده و ترجمه اسناد شرکتی را دریافت کنید.

ترجمه کارت بازرگانی چیست؟

قبل از پاسخ دادن به سوال ترجمه کارت بازرگانی چیست؟ بهتر است با خود این کارت به طور کامل آشنا شویم. یکی از بهترین و کاربردی‌ترین کارت‌هایی که اجازه انجام امور مختلفی را به افراد می‌دهد کارت بازرگانی است. کاربرد اصلی کارت بازرگانی این است که به فرد دارنده آن، اجازه داده می‌شود که صادرات و واردات به کشور را انجام دهد. این کارت توجه وزارت صمت (صنعت، معدن و تجارت) صادر می‌شود و پیش‌نیازهای مختلفی دارد. برای دریافت این کارت باید واجد شرایط خاصی باشید و مراحل اداری مختلفی را طی کنید.

نمونه کارت بازرگانی سبز آبی

توجه داشته باشید که باید برای استفاده از این امکانات و مزایایی که این کارت در اختیارتان قرار داده است، آن را به زبان کشور مقابل ترجمه کرده و به ادارات گمرکی آن کشور تحویل دهید. برای این کار مراکز ترجمه زیادی وجود دارد اما باید این نکته را بدانید که به دلیل حساسیت بالای این مدارک، بهتر است ترجمه آن‌ها را به یک شرکت معتبر برسانید؛ زیرا در صورت یک اشتباه کوچک هنگام ترجمه ممکن است تمام مدارک شما رد شده و خسارات مالی زیادی را برای شما به وجود بیاورد.

ترجمه کارت بازرگانی چه کاربردهایی دارد؟

همان‌طور که گفتیم کارت بازرگانی یکی از کاربردی‌ترین اسناد می‌باشد. با در دست‌داشتن این کارت می‌توانید کارهای مختلفی انجام داده و اهداف بزرگی را به ثمر برسانید. حال وقت این است که درباره کاربردهای ترجمه کارت بازرگانی بیشتر با هم صحبت کنیم. اما مگر اطلاعات مندرج روی کارت به هر دو زبان فارسی و انگلیسی قید نشده است؟ پس ترجمه آن به چه دردی می‌خورد؟

ترجمه رسمی کارت بازرگانی سندی است که در آن به زبان انگلیسی یا دیگر زبان‌های خارجی اطلاعات کارت بازرگانی شما را نمایش می‌دهد. این سند می‌تواند در مراجع مختلفی مورد استفاده قرار گرفته و کاربردهای بسیار زیادی برای افراد داشته باشد. ضمنا شما که نمی‌توانید اصل کارت بازرگانی خود را به سفارت تحویل دهید پس نیاز به یک ترجمه رسمی دارید که اگر خدایی نکرده در سفارت گم شد باز هم مشکلی برایتان پیش نیاید.

مهم‌ترین کاربرد ترجمه رسمی کارت بازرگانی شامل کاربرد آن برای استفاده افرادی است که می‌خواهند به کشورهای خارجی مهاجرت تجاری داشته باشند.

از طرف دیگر افرادی که می‌خواهند در کشورهای خارجی سرمایه‌گذاری کرده و با تجار خارجی ارتباط برقرار کنند باید ترجمه کارت بازرگانی خود را دریافت کرده و از آن برای این اهداف استفاده کنند. همچنین این سند می‌تواند برای قانع‌کردن مأمور سفارت برای اطمینان از تمکن مالی شما جهت مهاجرت به کشور مقصد استفاده شود.

مدارک مورد نیاز جهت ترجمه کارت بازرگانی

اما برای دریافت ترجمه کارت بازرگانی به چه مدارکی نیاز دارید؟ آیا می‌بایست مدارک زیادی را برای این کار به دارالترجمه ارائه دهید؟ خیر اصلا این‌طور نیست. برای دریافت ترجمه رسمی کارت بازرگانی باید تنها 2 چیز را به دارالترجمه تحویل دهید:

  1. اصل کارت بازرگانی معتبر (یعنی تاریخ اعتبار آن نگذشته باشد.)
  2. گواهی اتاق بازرگانی مبنی بر تایید کارت

در تصویر زیر نمونه تایدییه اتاق بازرگانی را مشاهده می‌نمایید:

تاییدیه اتاق بازرگانی

گواهی تایید را معمولا هنگامی که اصل کارت را از اتاق بازرگانی تحویل می‌گیرید به شما می‌دهند. اما اگر این برگه را دریافت نکرده‌اید و یا آن را گم کرده‌اید جای نگرانی نیست می‌توانید به اتاق بازرگانی شهرتان مراجعه نموده و یکی از 2 مدرک زیر را به جای آن دریافت کنید:

  • گواهی تاییدیه کارت بازرگانی
  • کپی کارت بازرگانی که توسط اتاق بازرگانی برابر اصل شده باشد

یکی از مهم‌ترین نکاتی که در رابطه با ترجمه کارت بازرگانی وجود دارد این است که برخی از کشورهای خارجی برای تأیید این سند از شما مهر دادگستری و وزارت خارجه را می‌خواهند. در صورتی که قوانین کشور موردنظر به این نحو بود این موضوع را به دارالترجمه اطلاع دهید چون باید پس از ترجمه رسمی کارت بازرگانی آن را به دادگستری و وزارت امور خارجه ارسال کند تا سند شما توسط این دو وزارتخانه تایید شود. این‌گونه اعتبار ترجمه افزایش‌یافته و می‌توانید از آن برای اهداف بین‌المللی خود نهایت استفاده را ببرید.

مدت‌زمان اعتبار ترجمه کارت بازرگانی

ترجمه کارت بازرگانی مدت زمان مشخصی اعتبار دارد و همین موضوع نیز باعث شده تا پس از مدتی اعتبار آن به پایان می‌رسد. در چنین شرایطی باید درخواست ترجمه مجدد برای کارت بازرگانی خود صادر کنید تا بتوانید از آن برای امور مختلف بهره ببرید.

این سند بسته به درخواست متقاضی از 1 تا 5 سال اعتبار دارد که در صورت اتمام این زمان ترجمه کارت بازرگانی باطل شده و دیگر قابل‌ استفاده نخواهد بود. در صورتی که بیش از 6 ماه از تاریخ صدور ترجمه گذشته باشد ممکن است سفارت برخی از کشورها آن را رد کنند. پس به طور خلاصه می‌توان گفت اعتبار ترجمه کارت بازرگانی به 2 چیز بستگی دارد:

  1. تاریخ اعتبار خود کارت نگذشته باشد.
  2. بیشتر از 6 ماه از تاریخ ترجمه زمان نبرده باشد.

در تصویر زیر نمونه کارت بازرگانی که تاریخ انقضای آن گذشته است را مشاهده می‌نمایید:

نمونه کارت بازرگانی سفید آبی

پس اگر کارت بازرگانی شما اعتبار دارد و در کمتر از 6 ماه گذشته ترجمه شده است، با خیال راحت می‌توانید از آن استفاده نمایید.

نکاتی مهم برای ترجمه کارت بازرگانی

برای استفاده از ترجمه کارت بازرگانی جهت تسهیل امور بین‌المللی تجاری و مالی باید نکات مهمی را رعایت کنید. این نکات می‌توانند نحوه استفاده از سند را تغییر داده و شرایط آن را برای شما متغیر کنند. مهم‌ترین نکاتی که باید دراین‌رابطه رعایت کنید شامل موارد زیر هستند:

  • یکی از کاربردهای این سند برای افرادی است که می‌خواهند با استفاده از آن تمکن مالی خود را به مأمور سفارت کشور مقصد اثبات کنند.
  • سند ترجمه کارت بازرگانی برای افرادی که قصد انجام امور تجاری بین‌المللی را دارند کاربرد خواهد داشت.
  • برای ارائه این سند به سفارت بعضی کشورها نیازمند مهر و امضای دادگستری و وزارت امور خارجه هستید. در این صورت تنها کافیست این موضوع را به ما اطلاع دهید.
  • هنگام ارائه این سند برای تأیید توسط دادگستری و وزارت امور خارجه باید علاوه بر اصل کارت بازرگانی دارای تاریخ اعتبار، برگه تاییدیه از اتاق بازرگانی را نیز به دارالترجمه تحویل دهید.

مراحل ترجمه کارت بازرگانی

برای این که ترجمه کارت بازرگانی خود را دریافت کنید باید امور مختلفی را انجام دهید که بسیار زمان بر و سخت است. اما شما می‌توانید با سپردن این کار به دست دارالترجمه رسمی این کار را به‌سرعت انجام دهید. یک دارالترجمه رسمی می‌تواند ترجمه دیگر مدارک شما مانند ترجمه مدارک شغلی را نیز انجام دهد. مراحل این کار شامل موارد زیر هستند:

ثبت درخواست در دارالترجمه رسمی

اولین مرحله‌ای که برای دریافت ترجمه رسمی کارت بازرگانی خود نیاز به انجام آن دارید ثبت درخواست ترجمه در دارالترجمه می‌باشد. دارالترجمه میرپارس که یکی از خوش‌سابقه‌ترین موسسه‌های ترجمه رسمی مدارک است تمامی درخواست‌های خود را هم به صورت حضوری و هم به صورت آنلاین دریافت می‌کند. شما می‌توانید با ثبت سفارش در سایت میرپارس این کار را به‌سرعت انجام دهید. تنها کافی است اطلاعات خود را وارد کرده و نسبت به ارسال مدارک اقدام کنید.

ارسال مدارک به دارالترجمه

مرحله بعدی ارسال مدارک به دارالترجمه است. در نگاه اول شاید فکر کنید که برای ترجمه کارت بازرگانی باید به صورت حضوری آن را تحویل دارالترجمه میرپارس دهید. اما اصلاًاین‌طور نیست. ما در دارالترجمه میرپارس پیک‌های مخصوصی را برای این کار در نظر گرفته‌ایم. پیک‌های مورد اعتمادی در دارالترجمه میرپارس مشغول به کار هستند که وظیفه دریافت مدارک از متقاضی و تحویل آن به صورت پلمب شده به دارالترجمه را دارند. این‌گونه دیگر نیازی به مراجعه حضوری به دارالترجمه نداشته و می‌توانید در کمترین زمان ممکن فرانید ترجمه مدارک خود را جلو ببرید.

برآورد هزینه‌های ترجمه

در مرحله بعدی که شما مدارک موردنیاز را به دارالترجمه میرپارس ارسال کردید باید منتظر برآورد هزینه‌های ترجمه باشید. ترجمه کارت بازرگانی برعهده متخصص‌های ترجمه قوه قضاییه که به صورت رسمی این کار را انجام می‌دهند، می‌باشد. این افراد باید نسبت به حجم مدارک و زبان ترجمه هزینه ترجمه را برای شما برآورد کنند.

در صورتی که در خواست تأیید ترجمه توسط دادگستری و وزارت امور خارجه را داشته باشید باید هزینه بیشتری برای تأیید پرداخت کنید. پس از برآورد هزینه‌ها مشاورین ما با شما تماس گرفته و پس از دریافت هزینه‌های ترجمه، فرایند ترجمه آغاز می‌شود.

ترجمه کارت بازرگانی توسط مترجم رسمی

حال می‌رسیم به مهم‌ترین مرحله ترجمه کارت بازرگانی یعنی تنظیم سند ترجمه توسط متخصصین دارالترجمه میرپارس. در این مرحله ما با کمک بهترین متخصص‌های ترجمه در کشور کارت بازرگانی شما را به‌دقت و با جزئیات دقیق ترجمه خواهیم کرد. این گونه کیفیت ترجمه سند شما افزایش پیدا کرده و می‌تواند باعث رضایت مراجع مربوطه شود.

در این مرحله ابتدا صحت کارت بازرگانی بررسی شده و پس از تأیید اطلاعات آن روند ترجمه آغاز می‌شود. از آن جایی که درخواست ترجمه کارت بازرگانی بسیار زیاد است ما نوبت‌های خاصی را برای این کار در نظر می‌گیریم تا تمامی متقاضیان به‌سرعت ترجمه مدرک خود را دریافت کنند.

دریافت تأیید دادگستری و خارجه

این مرحله تنها در صورت تقاضای فرد انجام خواهد شد. برخی از شرکت‌ها یا سفارتخانه‌ها برای این که بتوانند صحت ترجمه رسمی کارت بازرگانی را تأیید کنند درخواست تأیید آن توسط دادگستری و وزارت امور خارجه را می‌کنند. تصویر زیر ترجمه کارت بازرگانی به زبان انگلیسی با تمامی مهرها و تاییدیه‌ها می‌باشد:

نمونه ترجمه انگلیسی کارت بازرگانی

در چنین شرایطی باید به دارالترجمه اطلاع دهید تا سند ترجمه را به این مراکز ارسال کند و با بررسی آن توسط کارشناسان، مهر تأیید روی سند ترجمه شما زده شود. این کار هزینه‌های مخصوص خود را داشته و مدت زمانی را به تحویل ترجمه شما می‌افزاید.

تحویل اصل مدرک و ترجمه رسمی به مشتری

و اما آخرین مرحله برای دریافت ترجمه کارت بازرگانی توسط دارالترجمه میرپارس این است که ترجمه پس از تأیید و تکمیل به صورت پلمب شده به مشتری ارسال گردد. برخی از موسسه‌های ترجمه ارسال و دریافت مدارک را به صورت حضوری انجام می‌دهند که برای افراد زمان بر بوده و ممکن است باعث طول‌کشیدن روند دریافت سند شود.

اما ما در دارالترجمه میرپارس تحویل مدارک ترجمه شده به مشتری را توسط پیک‌های مطمئن و حرفه‌ای انجام می‌دهیم تا پس از تکمیل ترجمه، سند در کمترین زمان ممکن به دست متقاضی برسد تا توانایی استفاده از آن را داشته باشد.

مدت زمان لازم برای ترجمه کارت بازرگانی

یکی از مهم‌ترین نکاتی که افراد باید در رابطه با ترجمه کارت بازرگانی بدانند این است که پس از ارسال کارت بازرگانی به دارالترجمه، مدت زمانی طول می‌کشد که این کار انجام بگیرد. به طور معمول 3 الی 4 روز کاری طول می‌کشد که ترجمه رسمی کارت بازرگانی شما آماده شود. ولی اگر عجله دارید و این مدت زمان برایتان زیاد است اصلا نگران نباشید زیرا دارالترجمه میرپارس به ترجمه فوری معروف بوده و با داشتن بیش از 30 مترجم رسمی فعال در مجموعه، ترجمه کارت بازرگانی شما را در کمتر یک روز آماده می‌کند.

اما شما باید مدت‌زمان ارسال مدارک، برآورد هزینه‌ها و تأیید آن توسط دادگستری و وزارت امور خارجه را نیز در نظر بگیرید که ممکن است 5 الی 6 روز به طول بینجامد. اما نیازی نیست نگران باشید. ما در دارالترجمه میرپارس در کمترین زمان ممکن مدارک شما را ترجمه کرده و پس از تأیید به‌سرعت تحویل شما می‌دهیم تا امورتان به تأخیر نیفتد.

هزینه‌ ترجمه کارت بازرگانی

برای ترجمه کارت بازرگانی متقاضیان باید هزینه‌هایی را پرداخت کنند. این هزینه‌ها در واقع مواردی هستند که به عنوان کارمزد به مراجع دولتی پرداخت می‌شود. به طور مثال ترجمه مدرک توسط کارشناس قوه قضاییه انجام می‌شود که نسبت به حجم مدرک متفاوت خواهد بود.

از طرف دیگر تأیید این مدرک توسط دادگستری و وزارت امور خارجه نیز هزینه‌های مخصوص به خود را دارد. تمامی این هزینه‌ها پس از ثبت سفارش بصورت حضوری، اینترنتی و یا تلفنی برایتان محاسبه می‌شود.

ترجمه فوری کارت بازرگانی

شاید تابه‌حال نام ترجمه فوری کارت بازرگانی به گوشتان خورده باشد. ترجمه کارت بازرگانی فوری به شکلی است که در صورت عجله داشتن متقاضی انجام خواهد گرفت. این ترجمه هزینه بیشتری را برای متقاضی خواهد داشت؛ چون به صورت جدا از صف و به صورت ویژه به مراجع برای ترجمه ارسال می‌شود. اگر می‌خواهید ترجمه رسمی کارت بازرگانی خود را به سرعت انجام داده و تأیید آن را در کمترین زمان ممکن دریافت کنید باید درخواست ترجمه فوری بدهید.

ترجمه کارت بازرگانی در دارالترجمه میرپارس

یکی از بهترین روش‌ها برای ترجمه کارت بازرگانی سپردن این کار به یک دارالترجمه رسمی و حرفه‌ای است. دارالترجمه‌های مختلفی در کشور وجود دارند که این کار را انجام می‌دهند؛ اما دارالترجمه میرپارس با بیش از 20 سال سابقه در این حوزه با کمک بهترین کارشناسان ترجمه در زبان‌های مختلف بین‌المللی می‌تواند درکمترین زمان ممکن و با کمترین هزینه مدارک شما را ترجمه کند. تنها کافی است وارد بخش ثبت درخواست ترجمه شده و پس از ثبت درخواست مدارک خود را به ما ارسال کنید تا روند ترجمه را آغاز کنیم.

سخن پایانی

یکی از مهم‌ترین مدارکی که در امور تجاری وجود دارد کارت بازرگانی می‌باشد. کارت بازرگانی به شما این اجازه را می‌دهد که امور مختلف تجاری را هم به عنوان شخص حقیقی و هم به عنوان شخص حقوقی انجام دهید. ترجمه کارت بازرگانی حتی کاربردهای بیشتری را نیز به شما ارائه خواهد داد.

این سند می‌تواند به شما اجازه همکاری و ارتباط با تجار بین‌المللی را بدهد. از طرف دیگر با این سند می‌توانید در کشورهای خارجی سرمایه‌گذاری انجام داده و امور تجاری مختلفی را در آن به ثمر برسانید. برای ترجمه این مدرک می‌توانید از کارشناسان ما در تیم دارالترجمه میرپارس کمک بگیرید.

سؤالات متداول

  • برای ترجمه کارت بازرگانی به چه مدارکی نیاز داریم؟

برای ترجمه رسمی کارت بازرگانی باید علاوه بر اصل کارت بازرگانی، استعلام صادر شده از اتاق بازرگانی که ممهور به مهر و امضای اتاق بازرگانی است را به دارالترجمه ارائه دهید.

  • هزینه ترجمه کارت بازرگانی چقدر است؟

مطابق با تعرفه ترجمه رسمی در سال 1402، هزینه ترجمه کارت بازرگانی 72000 تومان است. ناگفته نماند این مبلغ صرفا حق‌الزحمه ترجمه است و هزینه خدمات و تاییدات به آن اضافه می‌گردد.

ارسال پاسخ